Денови на универзитетски спорт во Штип

Во Штип се одржуваат деновите на универзитетски спорт. Во рамки на универзитетските лиги се играат натпреварите во кошарка, мал фудбал и шах. Освен домаќинот – Универзитетот „Гоце Делчев“ учество земаат универзитетите „Св.Кирил и Методиј“, „ФОН“ и „Св.Климент Охридски“. Натпрварите се играат во спортската сала „Јордан Мијалков“.

Еве што забележа фотоапаратот на членовите од Медиа-арт клубот„Актив“ од Штип.

Денови на универзитетски спорт во Штип

IMG_0022

IMG_0020

IMG_0019

IMG_0017

IMG_0015