Дејвид Атенборо за климатските промени: Светот ќе биде трансформиран

Извадок од документарецот In This Climate на Liberatum, во кој голем број јавни личности и еколошки активисти, меѓу кои и Ноам Чомски, Дејвид Атенборо и Марк Рафало, ја покажува заканата од климатските промени и оние кои ја негираат.

Во филмот, Атенборо зборува за климатските промени и начинот на кој тие го трансформираат светот. Целиот филм треба да биде објавен пред Светскиот економски форум во јануари 2017 година.