Дебатерите на МОФ патуваат на светско првенство во Ирска

Десетчлената делегација од Македонија, составена од членови на Младинскиот образовен форум викендов патува за Гелвеј, Република Ирска, каде во периодот од 11 до 26 август се одржува IDEA Global Youth Forum, официјалното светско дебатно првенство во форматот„Карл Попер“.

Tимот е во состав:

– Лидер на траката за судии и тренери: Лазар Поп Иванов

– Главниот судија на Светското „Карл Попер“ дебатно првенство 2013: Георги Велковски

– Медиа-тим од Радио МОФ: Анте Гулин, Димитар Вандовски, Јована Ѓорѓиовска и Ѓорѓи Димески

– Дебатен тим: Филип Бујароски, Симона Сарафиновска и Петар Ивановски

– Тренерот на  тимот: Борика Крушарева

Вестите за случувањата од Ирска и видео-стримот од дебатите можете да ги следите на idebate.org и radiomof.mk.