Дебата: Граѓанското учество во Македонија

Во четврток (5 декември) во хотелoт Холидеј Ин  во Скопје ќе се одржи дебата на тема „Граѓанското учество во Македонија“.

Дебата: Граѓанското учество во Македонија

Целта на настанот е да се презентираат резултатите од двете анкети за граѓанско учество спроведени од страна на Реактор – Истражување во акција и да се отвори дискусија од страна на граѓанските организации и нивниот поглед и искуство на терен по однос на прашањата од анкетите.

Од учесниците на дебатата се очекува да го дадат својот придонес во идентификување на клучните предизвици, реалната ситуација во Македонија и приоритетните насоки за зголемување на граѓанското учество во Македонија.

Настанот почнува во 11 часот, а програмата може да ја видите ОВДЕ. Дебатата ја организираат Фондацијата Отворено општество – Македонија и Реактор – Истражување во акција во рамки на Проектот на УСАИД за граѓански општество.

Учесниците во дебата своето учество треба да го потврдат до 03 декември на електронска пошта на адреса: vasko.lazarevski@soros.org.mk.