„Да живее Папата!“ – Задоволство на Твитер од празните и чисти скопски улици

Од раните утрински часови македонските корисници на Твитер споделуваат фотографии и мислења за позитивното искуство кое го имале денеска движејќи се низ Скопје за време на посетата на Папата Франциск.

Со слики од чисти тротоари, проодни велосипедски патеки, минимален сообраќај и намалена гужва и бучава низ главниот град, граѓаните коментираат дека центарот на Скопје може да биде многу поинаков со добра организација меѓу различните државни и градски служби.

Во продолжение ви пренесуваме дел од твитовите кои ги споделуваа македонските корисници на Твитер претпладнево: