„Cocoon Recordings“ со нова компилација ја заокружи првата стотка

Моќната етикета за денс музика Cocoon во септември ќе го има своето 100-то издание, а новата компилација за овој важен јубилеј насловена „Cocoon 100″ е најавена за издавање во септември.

„Cocoon Recordings“ ја заокружи првата стотка со нова компилација

Познатиот бренд зад кој се крие Sven Vaeth  измина долг пат од формирањето на етикетата Cocoon во 2000 година. Првично започна како „чадор“  етикета под која беа издадени повеќе компилации, за да продолжи со издавање на албуми како тој на Minilogue, Extrawelt, Dominik Eulberg, безбројни EP-a, но и голем број  миксови.

Cocoon 100 ќе биде издадено на CD и како винил.

Винилот  ќе ги вклучи изведувачите како Lawrence, Nick Curly, André Galluzzi & Dana Ruh, Secret Cinema, Pig & Dan, Extrawelt, Recognition (aka Jacek Sienkiewicz), Loco Dice and Ricardo Villalobos.

На двојното CD пак ќе се најдат ексклузивни парчиња од Dominik Eulberg, Minilogue, Sante & Frank Lorber, Popof, Timo Maas, Gregor Tresher & Petar Dundov и Electric Rescue.

Трак листата може да ја проверите ТУКА.