„Classic rock“ го избра „Dark side of the Moon“ за најдобар албум на сите времиња

Култниот „Dark side of the Moon“ на составот „Pink Floyd“ е избран за најдобар албум на сите времиња од читателите на британскиот магазин „Classic rock“.

Магазинот објави листа на топ десет рок албуми кои биле на врвот на листите по слушаност и гласови од публиката, вклучувајќи и албуми на „Led Zeppelin“, „Beatles“ и „AC/DC“.

Првично листата на гласање беше составена од 200 наслови, на кои читателите можеа да ставаат и свои предлози.

Финалната топ 10 листа:  

1.The Dark Side of The Moon – Pink Floyd
2.IV – Led Zeppelin
3.II – Led Zeppelin
4.Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Beatles
5.Wish You Were Here – Pink Floyd
6.Appetite For Destruction – Guns N’ Roses
7.Back In Black – AC/DC
8.Abbey Road – The Beatles
9.Highway To Hell – AC/DC
10. Led Zeppelin – Led Zeppelin