BTKRSH фестивал од 6 до 9 ноември

Годинешното издание на фестивалот BTKRSH ќе трае четири дена (6-9 ноември) и ќе се одвива на четири различни локации во Скопје (Дамар, Капан ан, Излет и Сектор). Главните ѕвезди на фестивалот се: авангардното електронско дуо SHXCHXCHCSHX од Шведска, кое ќе се претстави со настап во живо, Why Bane Why, диџеј од Србија, Vertical Sofa, Jan Nemecek  и Димитар Додовски, додека во рамките на фестивалот настапуваат и 12 локални BTKRSH диџеи (Andreas Hz, Ogie, B.atl, Martchin, Marko Rikaloski, Bodan Jamakoski, Ulterior, Lowdown, Hade, Hypertech, D.Lite, Puk’kah) додека за визуелниот дел се одговорни Roy Datom (Мексико) и Lazy Kidz Visualz (МК)

BTKRSH фестивал од 6 до 9 ноември

BTKRSH е издавачка куќа и организација за музичка промоција со седиште во Скопје која токму на овој фестивал ќе го прослави своето тригодишно постоење. Досегашните BTKRSH настани редовно го привлекуваат вниманието на скопската, но и на пошироката музичка јавност и само во текот на оваа сезона, организацијата е заслужна за настапите на серија интернационални гости од калибарот на Vatican Shadow, Ancient Methods, Felix K, NHK’Koyxen, Florian Kupfer, Brando Lupi, Ness, Deepbass, Bas Mooy итн…

На домашната сцена BTKRSH застапува 16 артисти и диџеи, како и четворица видео/мултимедијални уметници. BTKRSH настаните се реномиран и важен дел од локалната уметничка сцена, но и од ноќниот живот во Скопје.

Блок-билетите за фестивалот чинат 400 ден, додека билетите за секој настан посебно можат да се набават на влез на локацијата.

Детална програма по денови:

ЧЕТВРТОК (6 ноември)
Отворање на фестивалот: Marko Rikaloski & Ogie @ Дамар
[почеток: 21:00 // слободен влез]

ПЕТОК (7 ноември) @ Капан Ан
[почеток: 00:00 // 200 ден]

Jan Nemecek (Norbu/Soundhitectures)
Why Bane Why (Drugstore)
Hade + Hypertech
Ulterior + Lowdown

Петочна предзабава: Andreas Hz + Why Bane Why @ Дамар
[почеток: 21:00 // слободен влез]

САБОТА (8 ноември) @ Капан Ан
[почеток: 00:00 // 200 ден < 01:00am < 250 ден]

SHXCXCHCXSH -live- (Avian / Sweden)
Vertical Sofa -live-
Martchin
Andreas Hz
Marko Rikaloski

НЕДЕЛА (9 ноември) @ Сектор 909
[почеток: 00:00 // 100 den]

Jan Nemecek presents: Fragmented -live- (Norbu/Soundhitectures)
Dimitar Dodovski -live- (nature bliss, carpe sonum, databloem)
B.ATL (btkrsh/dsph sounds)

BTKRSH DJs ambient set: Ulterior & Andreas Hz & Marko RIkaloski

Овој настан е помогнат од Lotus Design Store.

>> Неделна предзабава: D. Lite + Puk’kah + Ogie @ Излет Кафе
[старт 14:00 – целодневен настан // слободен влез]