Британските матуранти ќе може да полагаат предмет по „диџејство“

Британски тинејџери кои сонуваат да станат диџеи ќе може во иднина да миксаат и „скречуваат“ за време на полагање тест од музика на матура.

Британското тело за испити (AQA exam Board) соопшти дека матурантите ќе може да полагаат испит што се состои од миксање музика и „скречинг“, јавува АФП.

Учениците ќе може и за време на школувањето да го изучуваат и култниот албум на Битлси Sgt Peppeр’s Lonely Hearts Club Band како греми наградениот Supernatural на мексиканскиот музичар Карлос Сантана.