Брилјантни предлози за облакодерите на иднината

Списанието за архитекстура „eVolo“ ги поведе своите читатели во иднината организирајќи го годишниот натпревар во дизајнирање облакодери.

Брилјантни предлози за облакодерите на иднината

На овој натпревар, деветти по ред пријавени се 525 проекти од 43 држави од сите континенти. Жирито избра тројца победници, а пофали уште 20 проекти.

Иако ваквите облакодери нема да бидат изградени во блиска иднина, сепак тие претставуваат нови идеи за градбите и домовите на иднината.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Извор:Klix.ba