Брегзит: Најдобрите карикатури за референдумот во Велика Британија

Карикатуристите од целиот свет ставија молив на хартија и ги изразија своите реакции за одлуката на Британците да излезат од Европската унија. Резултатот, кој ги изненади сите, покажа дека 52 отсто од британското население реши да го напушти британското единство. Една од 12-те ѕвезди на европското знаме е прикажанa како паднатa, во еден од цртежите. Во продолжение, дел од подобрите карикатури за Брегзит.

Извор: Independent, Telegraph UK