[Блог] Програмерите пеат – Код за мерак и душа

Македонските песни можат да бидат „испеани“ и од страна на програмерите. Како на програмски јазик „звучи“ песната „Послушајте патриоти“ од Никола Бадев, „Комшивке убава“ од Ристо Бомбата или можеби „Дај ми жити се“ на Хавана бенд открива новиот забавен блог „Програмерите пеат – Код за мерак и душа“.

Блогот може да го погледнете на овој ЛИНК, а Радио МОФ издвојува неколку песни во продолжение:

Јонче Христовски feat. @bojanv91 – Ако умрам ил загинам

tumblr_n86llvUszY1tg6zmco1_1280

tumblr_n86llvUszY1tg6zmco2_r1_1280

Хавана Бенд feat. @sokarovski – Дај ми жити се

2

Ристо Бомбата feat. @TheBobiYo – Комшивке убава

1

Војо Стојаноски feat @mindinmotionmkd – Една мисла имаме

tumblr_n85qdlrIqz1tg6zmco1_1280