Билјана и Јелена од Србија отворија Музеј на парфеми со над 2 000 примероци

Што да се направи со празни шишиња од парфем?

Еден од одговорите е Музеј на шишиња од парфеми кој се наоѓа во Бездан, на север од српската област Бачка.

Сестрите Билјана и Јелена како мали сонувале да имаат свој музеј на парфеми. Десет години подоцна, сонот се претворил во јаве.

Музејот денес брои повеќе од 2000 примероци од сите краеви на светот. Повеќе шишиња од парфем има само музејот во Барселона.

Целата приказна за нив на следниот ЛИНК.