Бесплатен пристап до научно-истражувачката база на Харвард

Дигиталната база на истражувања и трудови на Универзитетот Харвард од САД кој со децении важи за еден од најдобрите во светот е бесплатно отворена за сите заинтересирани корисници,  објави Излез.

Бесплатен пристап до научно-истражувачката база на Харвард

Базата има повеќе од дваесет илјади единици и е една од академските е-платформи што најбрзо растат на интернет-мрежата. Основана во 2009 година, таа нуди можност да се ѕирне во истражувањата на наставно-научниот кадар на Харвард, вклучувајќи написи, прегледи, трудови и дисертации што се преземени околу 3,4 милиони пати до денеска.

Вратите на електронската база се отвораат одовде.

Извор: Излез