„Баскерфест“ по единаесетти пат на улиците на Скопје

Tрадиционално во Скопје, но и во другите градови низ Македонија ќе се одржи „Баскерфест“, фестивалот кој под отворено небо нуди бесплатна забава за сите возрасти.

Локацијата е плоштад „Македонија“, а свои точки секојдневно ќе имаат атрактивни баскер изведувачи од целиот свет.

Во Скопје, фестивалот ќе започне на 10 јуни и ќе трае 10 дена, а потоа ќе продолжи и во другите градови ширум Македонија.

Со овој настан секоја година се отвораат портите на Скопје како за домашната, така и за меѓународната публика која ја има во се поголем број. Се очекува настап на над 100 артисти од различни земји, многу музички точки и баскер работилници, како и катче за најмладите, најавуваат организаторите.