Автостоп-патување од Осло до Бејрут (ФОТО галерија)

24-годишниот фотограф Себастијан Дал минатата година добил идеја да оди на несекојдневно патување – од главниот град на Норвешка Осло, тој тргнал кон средниот исток и престолнината на Либан, Бејрут, користејќи исклучиво автостоп за превоз. По пат, Дал променил 112 возила и ги фотографирал сите луѓе кои го возеле, а поминал над 10.000 километри по европските (и азиските) патишта. Тој на својот вебсајт објави и многу други интересни фотографии од ова патување, меѓу кои и неколку од неговиот престој во Македонија. Дал планира да напише и книга и да издаде видео од неговото патешествие.

Автостоп-патување од Осло до Бејрут (ФОТО галерија)

Автостоп-патување од Осло до Бејрут (ФОТО галерија)

Автостоп-патување од Осло до Бејрут (ФОТО галерија)

Автостоп-патување од Осло до Бејрут (ФОТО галерија)

Автостоп-патување од Осло до Бејрут (ФОТО галерија)

Сите фотографии од проектот #OsloBeirut можете да ги погледнете на веб-страницата на Себастијан Дал