Автомеханичари прават пародии на познати слики од ренесансата

Фотографот од САД Freddy Fabris решил да им оддаде почит на ренесансните сликарски мајстори на хумористичен начин.

Заедно со вработените во автомеханичарска работилница, создале брилијантен и смешен серијал на портрети со алати, коj e всушност е пародија на познатите уметнички слики од периодот на ренесансата.

„Преточувањето на слики во фотографии беше предизвик на кој се радував“, напишал Fabris на Huffpost. „Сакав да го почитувам изгледот и емоцијата на оригиналите, но требаше да смислам концептуален пресврт кој ќе додаде нов слој на оригиналот“.

Извор: Bored Panda