[Аудио] Слушнете ја четвртата епизода на „Мегафон“ за сексуално образование

[Аудио] Слушнете ја четвртата епизода на „Мегафон“ за сексуално образование

Четвртата епизода од радио-емисијата „Мегафон“ е посветена на сексуалното образование. Во емисијата слушнете прилози за информациите и стереотипите кои младите ги добиваат за сексуалноста. Зборувавме за иницијативата и главните теми поврзани со Сеопфатно сексуално образование, родовата еднаквост, за тестирањето и честите дезинформации за ХИВ, а отворивме и прашања дали научните податоци робуваат на традиционалната култура.

Во емисијата се вклучени мислења и ставови од Ирена Цветковиќ од Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници“, психологот Лина Ќостарова Унковска, Драшко Костовски од ХЕРА, едукаторките Деспина Димитрова и Љупка Трајановска, професорката Сузана Симоновска