[Аудио] James Murphy го ремиксува David Bowie

[Аудио] David Bowie - „Love Is Lost“ (James Murphy Remix)

На петти ноември, издавачката куќа Columbia ќе го издаде проширеното издание на албумот на David Bowie, „The Next Day“. Како што се најавува, на ова издание на три дискови, наречено „The Next Day Extra“, ќе се најдат и повеќе ремикси, меѓу кои и ремиксот на James Murphy, истакнатиот американски електронски музичар и поранешен фронтмен на проектот LCD Soundsystem. Bowie и Murphy неодамна работеа на претстојниот албум на Arcade Fire. Десетминутната нова верзија на песната „Love Is Lost“ е веќе достапен за преслушување:

David Bowie – Love Is Lost (James Murphy Remix) by Radio Mof on Mixcloud