[Аудио] Александар Стамболиев: Преку Акцелераторот УКИМ ги поддржуваме младите претприемачи

Од февруари започна со работа Акцелераторот УКИМ, кој во рамките на Научно-технолошкиот парк е сместен во кампусот на техничките факултети во Скопје.

Оваа недела Акцелераторот одржува “Booster week”, програма за размена на знаења и искуства за македонски стартапи и студентски тимови од Швајцарија.

Вo рамките на настанот разговаравме со Александар Стамболиев, извршен директор на Акцелераторот на УКИМ, за тоа што Акцелераторот им нуди на студентите и младите претприемачи, како го оценува македонскиот старт ап сектор, како и за тоа колку образованието е насочено кон развивање претприемачки дух кај младите.

Даниел Евросимоски