Астросфера С01Е02 -Емисија посветена на астрономијата и сродните науки

Astrosfera Е2 by Radio Mof on Mixcloud

Во оваа епизода на Астросфера разговараме околу мисијата Розета и слетувањето на лендерот Филе на површината. Кои се придобивките од мисијата, како стигнавме до кометата и колку беше тешко да се стигне и слета на неа.