Архитектонска изложба на студентски проекти во КСП Центар Јадро

Во петок (23 февруари) во КСП Центар Јадро ќе биде отворена „Архитектонска изложба на студентски проекти“ на тема „Центар за техночка култура, Општина Центар

Изложбата е составена од дела на Архитектонското (интегративно) студио 9, Архитектонски факултет – Скопје.

Учесници се Марина Митрова, Елеонора Решковска; Енис Бекири, Икра Зули; Деспина Дишлиоска, Викторија Блажеска, Мартин Крстески; Мартина Шајноска, Дион Алими; Јована Божиноска, Цвете Божиноска; Марија Србиновска, Елена Пренџова; Андреа Алтипармакова, Лара Герасимовкса; Андреј Савиќ, Давид Џолев; Александра Андоновска, Ива Хрситовска; Тамара Ѓамовска, Маја Вукадиновиќ; Јована Спасовска Стаменковска; Милена Доневска, Анѓела Стоилковска; Драгана Ѓорѓиева, Ајла Мехмедовиќ; Сара Димовска, Сара Павловска; Катерина Цветковска.

Изложбата е под менторство на проф. д-р Михајло Зиноски, раководител, асист. м-р Јана Брсакоска, д-р Велика Ивковска, Котларовски Игор диа., Наташа Тодоровска Пренк диа., Оливера Ќоќоровска Митиќ диа.