Александра Давидовска за „Гардијан“: Ја напуштив фабриката за да помагам на бегалците

Александра Давидовска ја напушти својата работа во фабрика за чевли за да им помага на бегалците на границата меѓу Македонија и Србија. Таа ги пречекува бегалците во текот на ноќта и чека возовите да пристигнат на Табановце. Во отсуство на организирана поддршка од властите, таа им помагање на луѓето да продолжат кон својата дестинација, пишува британски  Гардијан.

Видеото за волонтерката Александра Давидовска погледнете го во продолжение: