Незадолжителна лектира С02Е23 – 28.05.2015

Nezadolzitelna Lektira S02E23 by Radio Mof on Mixcloud

Во студио заедно со Матеј и Тамара се Сандра и Сара од МакеДокс- фестивал на креативна документаристика кој ќе се одржи од 20-26 јуни во Куршумли ан, а проекции ќе има и во МКЦ и Музејот на Холокаустот. Слушнете повеќе за историјата на фестивалот, зошто Куршумли ан е избран за одржување на фестивалот, за кромидот како заштитен знак, зошто доку-филмови и колку се тие значајни за младите. Уживајте :)