22 НОВИ ИМИЊА НА СИГЕТ

фичр за wrooor wrooor

Фестивалот Сигет оваа недели ни презентираше уште еден дел од својата програма. Објавени се нови 22 имиња, меѓу кои британската поп-рок сензација Biffy Clyro и најзабавниот поп изведувач Mika. Другите имиња кои се придружуваат на на 7 дневното дружење се:

Nero live, Regina Spektor, Flogging Molly, The Cribs, Dub FX, Booka Shade, The Joy Formidable, Erol Alkan, Felix Cartal, Blaudzun, Monophona, Splendid, Bat for Lashes, Little Boots, Gesaffelstein, dOP, Donots, Hoffmaestro, Rangleklods live и Daily Bread.

Повеќе информации за бендовите можете да најдете на официјалната веб страна на Сигет фестивалот, како и нивниот facebook fan page.

Николај Митрески