150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

Изминатите два месеци, 150 артисти од 30 нации беа многу зафатени во селото Ериад, кое е едно од најстарите во Тунис.

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

Тие ги покрија зградите, портите и прозорците, како и речиси секој слободен ѕид со мурали, во надеж дека тоа ќе привлече туристи и ќе го подобри животот во областа.

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

Нивните графити се дел од проектот за улична уметност наречен Djerbahood, што претставува музеј под отворено небо организиран од уметникот Mehdi Ben Cheikh и Галеријата Itinerrance.

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

 

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

150 графити уметници покрија старо туниско село со прекрасни мурали

 

Извор: mashable.com