15 прашања кои треба да се одговорат за вработување во Twitter

Да работат за популарната друштвена мрежа Твитер е желба на многу млади луѓе. Со оглед на тоа што иднината на социјалните мрежи е светла, тие автоматски се сместуваат на листата посакувани работодавачи.

Оние кои сакаат работа во Твитер, мора да бидат во можност да одговорат на следниве прашања кои ги објави Бизнис Инсајдер. Еве ја листата:

1. Одбери тема која ја сакаш, хоби со кое се бавиш, книга која си ја прочитал, проект на кој работиш или било што друго. Имаш пет минути да објасниш.

Twitter

2. Зборувај ми за некој бренд за кој сметаш дека има добар маркетинг, а потоа за некој кој тоа го прави лошо.

2

3. Што ти е возбудливо кај Твитер како бренд?

Twitter

4. Што би направил кога твојот соработник би инсистирал да направи нешто спротивно на твојот совет?

4

5. Со што ќе придонесуваш во компанијата?

5

6. Колку топчиња за голф собира во училишен автобус?

6

7. Зошто не треба да те вработиме?

7

8. Кое е твоето омилено меме?

8

9. Што сакаш да работиш во слободно време?

9

10. Мислиш ли дека ова би било чекор назад во твојот живот?

10

11.Дали би се преселил поради оваа работа?

11

12.Кој е последен филм што си го гледал во кино?

12

13. Кој е твојот петгодишен план?

13

14. Од што се плашиш?

14

15. Како Твитер треба да се адаптира за да остане релевантентен и конкурентен?

15