12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

1995 беше „златна“ година за научната фантастика на филмското платно. Таа година, своите филмови ги претставија легендите: John Carpenter и Terry Gilliam, а беше објавен и дотогаш најскапиот филм на сите времиња, научно-фантастичната, постапокалиптична сага „Waterworld“. Некои од овие филмови беа големи промашувања,  но некои останаа како класични дела во овој возбудлив жанр.

12 Monkeys

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

The City if Lost Children

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Strange Days

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Hackers

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Tank Girl

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Johnny Mnemonic

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Judge Dredd

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

The Net

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Mighty Morphin Power Rangers: The Movie

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Species

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Village of the Damned 

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

Waterworld

12 научно-фантастични филмови што годинава полнат 20 години

 

Извор