100 најдобри песни од 80-те

100 најдобри песни од 80-те

Британскиот музички магазин „New Music Express“ (NME) објави листа на 100 најдобри песни од 80-те години на дваесеттиот век – декада која критичарите ја сметаат за златно време на поп – музиката. Ви претставуваме дел од изборот, во кој има хитови на широк спектар артисти – од Pixies и Elvis Costello, до INXS и Joy Division. На врвот, како најголем хит на 80-те, се наоѓа антологиската „Blue Monday“ на New Order.

Погледнете го и остатокот од листата на 100 најдобри песни на 80-те.