Преживеалица & Throwback music

Преживеалица и Throwback music се две забавни, информативно едукативни емисии кои ќе се емитуваат два пати месечно во четврток од 17:30 до 19 часот.

Еден 90 минутен музички времеплов кој ќе не однесе далеку во 50те и ќе не фрли назад во 90те. Ќе не потсети за постоењето, креирањето и популаризацијата на македонска забавна музика. Со стручни лица од областа, социолози, педагози и психолози ќе разговараме за развојот, правецот и текот на македонската забавна музика а исто така ќе имате можност да слушнете ремикси од наши DJ-и на познатите македонски евергрини.

Водител: Бобан Кулески