Високи казни за „тапкарошите“ ако препродаваат билети за Супер купот

Собранието на Република Македонија на 10. седница ги усвои измените на Кривичниот законик, со кој станува кривично дело препродавање на билети на спортски и други вид на манифестации, вклучувајќи и за претстојниот Супер куп на УЕФА на 8 август.

Законот беше предложен по скратена постапка од четири пратенички групи.

Измените и дополнувањата се заради усогласување со правилата за успешна организација на овој настан, а за да се спречи фалсификување и нелегална продажба на билетите, а поради тоа што досега не било законски утврдено.