[Видео] Во Велес, кино може да се гледа и од автомобил

Млади ентузијасти од Велес од неодамна организираат кино проекции на отворено, кои може да се проследат од автомобил. Нивната цел, велат тие, е да го оживеат културниот живот во градот. Радио МОФ ги посети викендов, а во продолжение погледнете дел од атмосферата:

*Видеото е направено во рамки на проектот Ангажирање на младите за студентски и младински политики, финансиран од Фондацијата Отворено општество Македонија.