[Видео] Студенти дизајнираа велосипед кој тешко се краде

Тројца студенти од Чиле и идни инженери, направиле велосипед за кој веруваат дека  ќе биде невозможно да се украде. Неодамна тие го претставија пред јавноста првиот прототип,  во рамки на проектот Yerka.

[Видео] Велосипед за кој пронаоѓачите тврдат дека е невозможно да се украде

Велосипедот има сопствен систем за заклучување, а самиот негов рам служи како катанец. Така, додека повеќето велосипеди можат да бидат лесно украдени со вистинскиот алат, тројцата млади инженери веруваат дека имаат совршено решение за проблемот. Погледнете:

Извор: Блиц