[Видео] Тетовските велосипедисти ја извозеа 11-тата „Критична маса“

[Видео] Тетовските велосипедисти ја извозеа 11-тата „Критична маса“

Тетовските велосипедисти од неформалната група „Тетово на точак“ вчера ја извозеа 11-тата „Критична маса“ низ улиците на градот, барајќи подобри услови за велосипедистите во сообраќајот и подигајќи ја свеста за користењето на велосипедот како здраво и еколошко превозно средство.

Погледнете како помина единаесеттото организирано возење велосипед низ улиците на градот, во прилогот на тетовската телевизија Менада: