[Видео] На час: Ден на младите 2021 – посветен на храната и младинската иновативност

Eмисијата „На час“ денеска ја посветуваме на Денот на млади кој годинава се одбележува под мототo „Трансформирање на системите за храна: Младинска иновација за човечко и планетарно здравје“. На оваа тема, за производството на храна, земјоделството и иновативноста на младите, разговараме со професорката Душица Санта од Факултетот за земјоделски науки и храна, Ирина Јаневска од АРНО и Ана Тодоровска од „Добра земја“.

*Видео дискусијата е направена во рамки на проектот „Квалитетни образовни политики и можности за младите“, финансиран од Фондацијата Отворено општество Македонија.