[Видео] Колку чини менструалниот циклус?

Колку пари, месечно, една девојка троши за својот менструален циклус? Заедно со Софија Гетова од младинската организација Колектив З направивме „груба“ пресметка и помуабетивме за менструалната сиромаштија која владее во државата и што треба институциите да преземат за да се подобри ситуацијата.