Топ десет книги на годината

Реномираниот весник Вашингтон пост ги објави топ десетте книги за 2013 година. Уредникот Рон Чарлс ги препорачува овие наслови со зборовите „не се грижиме толку многу за правење на вистинскиот избор (тој не постои). Ние само се обидуваме нашиот избор да ви обезбеди богата инвестиција за вашето време“.

Топ десет книги на годината

Во продолжение погледнете ги насловите на најдобрите книги за годинава според Вашингтон пост:

1. BOOK OF AGES: The Life and Opinions of Jane Franklin од Jill Lepore 

2. DRINK: The Intimate Relationship Between Women and Alcohol од Ann Dowsett Johnston 

3. GOING CLEAR: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief од Lawrence Wright

4. THE GUNS AT LAST LIGHT:The War in Western Europe, 1944-1945 од Rick Atkinson 

5. THANK YOU FOR YOUR SERVICE  од David Finkel

Топ десет книги на годината

6. A CONSTELLATION OF VITAL PHENOMENA од Anthony Marra

7. THE GOOD LORD BIRD од James McBride 

8. HOW THE LIGHT GETS IN од Louise Penny

9. THE SON од Philipp Meyer

10. THE WOMAN UPSTAIRS од Claire Messud 

Извор