Сатрични илустрации за урбаниот живот

Зависноста од мобилните телефони и социјалните мрежи, лицеремието, неисполнетите очекувања од средината се дел од проблемите што се инспирација за сатиричните цртежи сместени во галеријата на ФБ страницата Arteide. Погледнете ја инспиративната галерија од различни автори подолу:

1

2

3

4

5

66

7

8

10
14

15

16

17 11