Радио МОФ бина на „Пиволенд“ – програма за пет дена уживање

Радио МОФ и годинава, трета година по ред ќе има своја посебна бина на фестивалот „Пиволенд“, на кој низ петте фестивалски дена (11-15 септември) ќе се претстават главно млади и талентирани музичари, диџеи и бендови. Музичкиот спектар се движи од дапстеп, драменбејс, прогресив хаус, хип хоп, инди рок, реге па дури и до традиционална ирска музика. Стејџот на МОФ Радио ќе биде во близина на игротеката за возрасни, на локација одлична и за оние кои сакаат да се опуштат, но и за оние кои сакаат да уживаат во добриот алтернативен звук.

Graphic2

Среда:   Млади таленти од  5K Dj Workshop:

 • 22:00 – 23:30    Апостолски
 • 23:30 – 01:00    D.Lite
 • 01:00 –  02:30    Атанасовски

Четврток:

 • 20:00 – 21:45   Rover’s hangover
 • 22:00 – 22:45   JUNE
 • 23:00 – 00:00   Птица на жица
 • 00:15 – 01:15   Ивана Низам
 • 01:15  – 02:15   Филип Славковски
 • 02:15 – 03:15   Skitara Live Set
 • 03:15 – 05:00   B!Zarre

Петок:

 • 21:00 – 22:00  DJ Perverzen
 • 22:00 – 23:10  SMCK
 • 23:10 – 00:20  Glodaragz
 • 00:20 – 01:30  Anomalia Nativa
 • 01:30 – 02:40  Kesko
 • 02:40 – 03:50  Nascor San
 • 03:50 – 05:00  The BassMighty Kretorz

Сабота:

 • 20:00 – 20:45  Red Garden
 • 21:00 – 21:45  One Night Stand
 • 22:00 – 22:45  Rebirth of Cool
 • 23:00 – 23:45  Fusnota
 • 00:00 – 01:00  Fighting Windmills
 • 01:30 – 03:00  Мар4е
 • 03:00 – 05:00  60-60

Недела:

 • 21:00 – 22:00 DJ Ѓото
 • 22:00 – 22:35 Dvoen Somnez
 • 22:50 – 23:35 Skopski Metez
 • 23:50 – 00:35 DC Gangbang
 • 00:50 – 01:10 Alex NRS
 • 01:20 – 01:45 Dado
 • 02:00 – 04:00 DJ Pimp

Повеќе информации за изведувачите можете да најдете на официјалната веб-страница на Пиволенд.