Промоција на книга и дискусија за транзицијата

Дискусија за транзицијата и промоцијата на книгата „Palgrave Dictionary of Emerging Markets and Transition Economics – Insights from Archival Research“, ќе се одржи на 24 мај (вторник) напладне во Институтот за општествени и хуманистички науки Скопје.

Книгата претставува зборник од 29 текстови од различни автори, на различни теми поврзани со транзицијата. Текстовите имаат енциклопедиски пристап и во нив се дава осврт на зададената тема, и од теоретски, и од применет аспект. Уредници на книгата се Jens Hölscher (Bournemouth University) и Horst Tomann (Freie Universität Berlin), а издавач е Palgrave Macmillan UK. Книгата ќе ја промовира Jens Hölscher.

По промоцијата ќе следува дискусијата, со посебен осврт на Македонија. Во неа ќе говорат професорот Јенс Холшер, поранешниот Гувернер на НБРМ Петар Гошев, Горан Јанев од  Институт за социолошки и политичко-правни истражувања и Бранимир Јовановиќ од Институт за општествени и хуманистички науки.