Пожар во регионалната ТВ канал ВИС

Околу 2 часот утрово избил пожар во зградата на поранешната струмичка касарна каде се сместени просториите на регионалната ТВ канал ВИС.

Од телевизијата известуваат дека во пожарот биле зафатени телевизкото студио и техниката, но гореле и останатите простории сместени во зградата.

Истрагата треба да покаже кои се причините на избивање на пожарот и колкава е материјалната штета.

Од телевизијата порачуваат на гледачите дека нивните телевизиските екипи ќе работат и понатаму на терен и ќе ги информираат граѓаните преку официјалната интернет страница и Фејсбук страницата, а вестите ќе ги емитуваат на официјалниот Јутјуб канал.