Последната фото-сесија на Kurt Cobain

Последната фото-сесија на Kurt Cobain

2014 е година во која светот ќе одбележи 20 години од прераната смрт на легендарниот американски музичар и водач на групата Nirvana, Kurt Cobain. Во ноември 1993, шест месеци пред самоубиството на Cobain, Jesse Frohman бил последниот фотограф кој имал можност да направи формална фото-сесија со рок иконата.

Последната фото-сесија на Kurt Cobain

Според зборовите на фотографот, сесијата била вистинско мачење – двајцата членови на Nirvana, Dave Grohl и Krist Novoselic дошле навреме, но Cobain доцнел со часови, пред да се појави издрогиран и во многу лоша состојба, барајќи кофа во која може да поврати. Фотографот Frohman вели дека бил лут поради ова, но дека Cobain сепак се однесувал пристојно за време на фотографирањето.

Последната фото-сесија на Kurt Cobain

Последната фото-сесија на Kurt Cobain

Последната фото-сесија на Kurt Cobain