ПОЛАРИС С02Е18 – ЕМИСИЈА ПОСВЕТЕНА НА НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА, ФАНТАЗИЈАТА И ХОРОРОТ

Се ближи премиерата на Batman vs Superman: Dawn of Justice, и тоа е убав повод во оваа епизода правиме муабет со Леонид и Грегори за Супермен, односно Кал Ел, последниот син на Криптон, кој на Земјата има неверојатни супермоќи, а го покрива својот идентитет како скромниот новинар Кларк Кент.