Најнезаборавните насловни страници од 2013 година

Весниците и списанијата изминатата 2013 година имаа насловни страници кои остануваат врежани во свеста. Huffingtonpost ја објави листата на оние насловни што ја одбележаа годината:

„The Times“, Оставката на Папата Бенедикт ХVI

pope

„New York Daily News“, Контрола на оружјето во САД

gun control

„New York Post“, Лицата кои поставија бомби на Бостонскиот маратон?

bag men

„Boston magazine“, Бостонскиот Маратон

runners

„Time Magazine“, Eдвард Сноуден

snowden

„The New Yorker“, Врховниот суд и одлуката за геј бракови

doma

„Bloomberg Businessweek“, Митовите за хеџ-фондовите

hedge fund

„The Daily News“, Tрејвон Мартин

trayvon

„New York Magazine“, „Weiner vs Spitzer“

spitzer

„Rolling Stone’s“ “The Bomber”:
boston bomber

„The New York Daily News“ , Воената акција во Сирија

british obama

„The Philadelphia Daily News“,  Убиството на 12 лица во Вашингтон

navy yard

„New York Daily News“, Блокадата на Владата

gov shutdown

„The Blaze“, Twinkie се враќа?!

twinkie

„Time Magazine“, “The Elephant In The Room”

christie

„The New York Times“, Генетско тестирање за рак на гради

breast cancer

„The New Yorker“, Во чест на Нелсон Мандела

nelson mandela