#кромидфест @ Антена

„Кромидарењето“ по интернет просторот во изминатиов период стана прилично популарно кај македонската интернет заедница, особено поради неколкуте лапсуси, кога „кромид“ или „пара“ вести беа пренесени од медиуми како вистински вести. Токму затоа решивме да го следиме трендот и да го направиме првиот конкурс во државата за „кромид –вести“, и низ призма на сатира, хумор и забава да ги пренесеме ставовите и перцепциите на младите и за младите.

Прочитајте го остатокот од интервјуто на неделното издание на Антена.

Image