Концерт на Филхармонија во Градскиот парк со „Одисеја 2024“

Вечерва (19 јуни) со почеток во 21 часот во Градскиот парк во Скопје, Македонската филхармонија ќе го реализира традиционалниот концерт „Филхармонија на отворено“.

Како што информираат оттаму, концертот насловен „Одисеја 2024“ е инспиран од филмот „2001: Вселенска одисеја“ на режисерот Стенли Кјубрик.