„Кон лево“ – Кратко видео за левичарското движење во Македонија

„Кон лево“ е кратко видео за левицата во земјава, направено во рамките на годинешниот „Еngage – генератор“. Во него своите ставови ги споделуваат Анастас Вагели и Артан Садику од „Солидарност“, како и Дејан Лутовски од „Ленка“. Сценариото и режијата се на младиот режисер Стефан Палитов.