#ИнстаИлустрации – Ристо Аврамовски

Ристо Аврамовски е „фриленс“ илустратор и графички дизајнер кој моментално живее во Берлин. Тој првично се школувал и работел како архитект, од каде и потекнува неговиот стил.

Вметнува суптилен хумор во неговите уметнички дела, под влијание на француските стрипови. Неговите илустрации се објавени во списанието „Форбс“, публикации, книги за деца…

Аврамовски е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

Bitcoin rain #illustration #forbeshungary #forbes

A post shared by Risto Avramovski (@ristoavramovski) on

 

View this post on Instagram

 

The Perfect Mall Utopia / My #illustration for Forbes Magazine #forbes #forbesmagazine @forbeshungary

A post shared by Risto Avramovski (@ristoavramovski) on

 

View this post on Instagram

 

#heatwave #globalwarming

A post shared by Risto Avramovski (@ristoavramovski) on