#ИнстаИлустрации – Јелена Димиќ

Јелена Димиќ своето патешествие со цртањето го започнала пред десетина година, кога случајно наишла на дела од илустраторот Aubrey Beardsley и решила да создаде своја верзија од нив.

„Мислам дека оттаму ми е поривот најчесто да цртам ликови со нереални пропорции, а може да ме инспирира и интересен лик од улица, од книга, стих од песна, форма на облак и слични работи од секојдневието“, вели таа за Радио МОФ.

За своите илустрации најчесто користи акварел и туш, но употребува и јаглен, дрвени, акрилни и маслени бои. Во моментов, таа работи на неколку лични проекти, а во иднина сака да навлезе и во детската илустрација.

Димиќ е уште една илустраторка која се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од нејзините илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J.D. (@jelena_dmc)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J.D. (@jelena_dmc)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J.D. (@jelena_dmc)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J.D. (@jelena_dmc)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J.D. (@jelena_dmc)