#ИнстаИлустрации – Антонио Илиевски, Pig Hands

Антонио Илиевски е илустратор чии дела изобилуваат со ситни, прецизно нацртани детали.

Себеси се опишува како „самоук, дипломиран уметник кој живее за да црта, и обратно“.

Негови дизајни се најдоа на рекорд кавери на македонски бендови како „Shock Troopers“ и „Hardfaced“, но и на странски:„Novembers doom“, „Dopelord“, „Hibouh“, „False light“, „Thunder horse“ и „Fantome“. Покрај ова, Илиевски има работено и на филмски постери.

Неговите главни алатки, вели тој, се пенкалото и туш на хартија или на кожа.

Илиевски е уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

Throwback to 2017 and the mighty cockatrice for the record cover of Catapult the Dead “A Universal Enptiness”

A post shared by Pig Hands (@pighands) on

 

View this post on Instagram

 

“Wolfs Blood” illustration i had the honor to do for The Banner⚡️ @thebanner Thanks to @jss.one and the whole crew

A post shared by Pig Hands (@pighands) on

 

View this post on Instagram

 

“The Seven Headed Beast “ 2018 Album cover illustration for the German thrashers Antipeewee @antipeewee

A post shared by Pig Hands (@pighands) on